Hjem - Lions Kjellerup

Menu

Nyhed

Katastrofehjælp til Ukraine.

24. februar var en forfærdelig dag. Rusland invaderede Ukraine, og dette udløste en humanitær katastrofe med både interne og eksterne flygtningestrømme. Alle ville hjælpe, og det stod hurtigt klart for det daværende guvernørråd, at en samlet indsats fra Lions Danmark var nødvendigt for at sikre den bedst mulige støtte. Så allerede 3. marts blev klubberne opfordret til at yde støtte til Ukrainekontoen.

Vores Lions Katastrofehjælp sendte omgående 350.000 kroner via de polske Lions klubberklubber til mad, vand og medicin i de store polske flygtningelejre og modtagecentre.

Vores klubber har indtil dags dato indbetalt næsten 2 millioner kroner til Ukrainekontoen, så sammen med Katastrofehjælpens 350.000 kroner har vi fra Lions i Danmark bidraget med over 2,3 millioner kroner til Ukraine.

Ikke alle de indsamlede midler er brugt endnu. Vi har fra styregruppen fokuseret på, at pengene skulle bruges bedst muligt, men også strækkes til den kommende genopbygning af Ukraine. Vi har således reserveret knap 300.000 kroner til mad og medicin på et senere tidspunkt. Herudover har vi cirka 400.000 kroner ”i kassen” til hurtig indsats.

Hvad har vi så brugt pengene til: Ja, det begyndte med transport af nødhjælp fra Sjælland til Polen og med busser fra Nordjylland for at hente flygtninge til Danmark. Så sendte vi nødhjælp ind i Ukraine med private leverandører. Vi sendte penge til Børnehjemmet i Myron, Polen, hvor uledsagede ukrainske børn var. Vi sendte penge til lejren volds- og voldtægtsramte kvinder i Zytomir nord for Kiev. Vi har sendt penge til diabetesmedicin ind i Ukraine via slovakiske Lions, vi har sendt cykler til børnehjemmet i Myron.

Vi har støttet det fælles nordeuropæiske projekt med generatorer til Ukraine, et projekt der har skaffet 1800 små generatorer til skoler og institutioner i hele Ukraine. Vi har herudover selv sendt 24 små og to store generatorer, 24 brændeovne plus et komplet flygtningecenter, doneret af Hobro. Desuden er der ydet transportstøtte til ”Bevar Ukraine”s transporter. Herudover har vi har støttet lokale projekter, bl.a. udflugt for ukrainske børn til Givskud Løvepark.

Danske Lions genbrugsforretninger har givet tøj til flygtninge her i landet, og i december indsamlede mange danske Lions klubber vintertøj. Det blev til cirka 40 tons vintertøj, der blev sendt afsted sidst i december og først i januar. Villigheden til hjælp har været fantastisk, både med penge og arbejdskraft lokalt, og den fælles indsats sammen med de lokale initiativer har gjort en humanitær forskel for de ukrainske flygtninge både her samt i Ukraine og Ukraines nabolande, og vi kan med rette være stolte af vores indsats.

Følg Lions